Web Analytics Made Easy - Statcounter
top of page

TERMENI ȘI CONDIȚII

 

ELEMENTE CONTRACTUALE

Termenii și condițiile generale se vor aplica tuturor vânzărilor de produse ale UniCreativ SRL, prin intermediul magazinului virtual (numit în continuare Site) www.teodoravlaicu.com catre Cumparator

În cadrul secțiunii Termeni și condiții definim următorii termeni:

Cumpărător - persoană, firmă, companie sau alta entitate juridica ce emite o Comanda.

Vânzător - societatea comerciala UniCreativ SRL  inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J05/2767/2019 si CUI 41972243

Produse - orice bun sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, ce urmează a fi furnizate de catre Vânzător, Cumpăratorului.

Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vânzător si Cumpărator prin care Vânzătorul este de acord să livreze Produsele iar Cumpărătorul este de acord sa primească aceste Produse și să achite contravaloarea lor.

Contract - o Comanda confirmata de catre Vanzator.

Drepturi de proprietate Intelectuala (prescurtat DPI) - toate drepturile imateriale cum ar fi dreptul de autor, know-how-ul si alte drepturi in natura de autor, drepturi de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

Specificații - toate specificatiile si/sau descrierile Produselor asa cum sunt menționate in Comanda.

DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin lansarea unei comenzi electronice  pe Site, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (e-mail) prin care Vânzătorul iși derulează operațiunile.

Comanda va fi compusă din următoarele documente:

1. Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice

2. Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)

3. Termeni si conditii

Confirmarea comenzii de către Vânzator implică acceptarea completă a termenilor Comenzii. Acceptarea comenzii de catre Vânzător se considera finalizată atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fără a necesita ăconfirmare de primire din partea Cumpărătorului.

Înregistrarea în sistemul informatic al societății comerciale UniCreativ SRL a unei comenzi, nu reprezinta automat confirmarea acesteia.

Prezentul Contract intră în vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vânzător. Confirmarea se face electronic (prin e-mail).

Termenii și condițiile generale de vânzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, în completarea acestora fiind (acolo unde  se aplică) Certificatul de Autenticitate emis de catre Vânzător.
 

EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI

a. Vânzătorul isi va utiliza toate cunostintele sale artistice și tehnice pentru a atinge rezultatul menționat în Comandă și va livra Produse în conformitate cu prezentarea lor de pe acest Site;

b. Informațiile prezentate Site au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara a anunța în prealabil. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerență a structurii informatiei, descrierile produselor pot fi ușor incomplete insa vânzătorul va face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost cumpărat;

c. Comunicarea cu magazinul - se poate face prin email la adresa unicreativ.shoponline@gmail.com sau comunicarea prin adresele menționate la secțiunea "contact". Vor fi excluse din site sau ignorate, comunicări ce contin limbaj neadecvat, jigniri sau adresare calomnioasa la adresa magazinului, a personalului sau a celorlalti clienți. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informatiile primite după cum crede de cuviință.

CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vânzătorul poate cesiona și/sau subcontracta o terță parte pentru servicii ce țin de onorarea comenzii, cu informarea Cumpărătorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vânzătorul va fi intotdeauna responsabil față de Cumpărător pentru toate obligațiile contractuale.
 

DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ ȘI INDUSTRIALĂ (DPI)

Cumpărătorul înțelege dreptul de proprietate intelectuală și nu va dezvălui unei terțe părti sau va face publice (pe internet sau media), nici una dintre informările primite de la Vânzător.

De asemenea, numele site-ului precum si insemnele grafice sunt mărci înregistrate în proprietatea SC UniCreativ SRL si nu pot fi luate, copiate sau folosite în vreun fel, fără acordul în scris al proprietarului.

INFORMAȚII PERSONALE

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, SC UniCreativ SRL are obligația de a administra in condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizați despre dvs. Scopurile colectării datelor sunt: statistica, furnizare de bunuri și servicii, servicii onine.

Dvs. nu sunteți obligat/a să furnizați datele, dar acestea sunt necesare pentru întocmirea facturilor și a documentelor de transport. Refuzul dumneavoastră determină imposibilitatea trimiterii produselor comandate de către noi.

Informațiile înregistrate sunt folosite doar de operatori și nu vor fi communicate altor destinatari.

După inregistrarea datelor dvs. pe Site veți fi intrebat dacă doriți să primiti informatii despre produsele și serviciile oferite pe Site. Dacă nu doriți acest lucru vă rugăm să nu completați cu adresa de email căsuța din dreptul mesajului.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiați de drept de acces, de intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a vă adresa justiției. Totodată, aveți dreptul de a  vă opune prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal si sa solicitati stergerea datelor*. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă rugăm să ne scrieți pe adresa de email  unicreativ.shoponline@gmail.com

Dacă unele din datele despre dumneavoastra nu sunt corecte, vă rugăm să ne informați în cel mai scurt timp.

Notă:

*orice persoană are dreptul de a se opune prelucrării datelor personale. Acest drept de opoziție poate fi exclus pentru anumite prelucrări prevăzute de lege (ex.: prelucrări efectuate de serviciile financiare și fiscale, poliție, justiție, securitate sociala). Această mențiune nu poate figura așadar dacă prelucrarea are caracter obligatoriu;

*deasemenea, orice persoană are dreptul de a se opune, fără nicio justificare și în mod gratuit  la prelucrarea datelor sale personale in scopuri de marketing direct.

Găsiți  politica de confidențialitate a SC UniCreativ SRL aici
 

TERMENE ȘI PENALITĂȚI

În măsura în care termenele de livrare și/sau inițiere a Comenzii nu pot fi respectate, Vânzătorul este obligat să anunțe Cumpărătorul în legătură cu termenul estimat de finalizare a livrarii. Cumpărătorul va avea dreptul sa revendice daune suplimentare de la Vânzător, când  legea permite, în cazul neîndeplinirii totale sau parțiale din partea vânzătorului a executării Contractului în conformitate cu termenele stabilite.

În cazul în care Cumpărătorul întârzie din vina sa plata produselor în termenul prevăzut în factura emisă de Vânzător, este obligat la plata unei penalități de 0,5% pe zi din suma datorată.

În cazul în care Vânzătorul primește informații eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii în cauză.
 

FACTURARE - PLĂȚI

Prețul și modalitatea de plată  sunt prevăzute în Comandă. Vânzătorul va emite către Cumpărător o factura cu Produsele vândute, obligația Cumpărătorului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare.

În cazul în care prețurile sau alte detalii referitoare la produse / promoții au fost afișate eronat, inclusiv din cauza faptului că au fost introduse greșit in bazele de date, ne rezervăm dreptul de a anula livrarea produsului respectiv și de a anunța clientul telefonic  sau prin email în cel mai scurt timp în legătură cu eroarea aparuta.

RISCURI ȘI RESPONSABILITĂȚI

1. Livrare

Vanzatorul se obligă să livreze Produsele către Cumpărător în sistem de curierat rapid (door-to-door).

2. Transport - Ambalare

În afara cazulului în care Vânzătorul și Cumpărătorul au altă înțelegere, Vânzătorul nu mai are nicio răspundere legată de riscurile și responsabilitățile asociate cu Produsele in momentul predării acestora catre curierul rapid cu care colaboreaza sau catre Cumpărător sau reprezentantul său. În egală măsură, Vânzătorul nu este responsabil pentru eventuale întârzieri ale livrării Produselor către Cumpărător, din momentul predării lor  către firma de curierat.

Vânzătorul va asigura împachetarea corespunzătoare a Produselor și se va asigura de expedierea documentelor necesare.
 

ACCEPTARE

Acceptarea va fi făcută atunci când Produsele sunt conforme cu caracteristicile menționate pe Site și în Comandă. În cazul în care Cumpărătorul descoperă că Produsele livrate  nu sunt conforme cu specificatiile, atunci Vânzătorul va remedia problema.

Deasemenea, pentru produsele vândute și livrate pe Site (www.teodoravlaicu.com) SC UniCreativ SRL, Cumpărătorul beneficiază de returul produselor conform legislatiei in vigoare. Găsiți politica de retur a SC Unicreativ SRL aici.
 

RETURUL PRODUSELOR

Cumpărătorul are dreptul de a se retrage din contract, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decât cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, în termen de 14 zile începând cu ziua în care intră în posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele îmsoțitoare). Nu se accepta returul care are ca obiect produse distruse, cu stricăciuni, zgarieturi, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

Găsiți politica de retur a SC UniCreativ SRL aici.

.

GARANȚII

Toate produsele comercializate pe site-ul www.teodoravlaicu.com beneficiaza de condiții de garanție conforme legislației în vigoare. Produsele sunt noi, in ambalaje dedicate.

In cazul produselor achiziționate de la partenerii  www.teodoravlaicu.com, veți primi la livrare pentru fiecare produs care beneficiază de garanție un certificat de garanție cu toate detaliile necesare. Garanția produselor achiziționate de la partenerii noștri este asigurată de către partenerul care a vandut produsul sau de către centrul de service autorizat al producătorului, funcție de fiecare caz în parte.

Lipsa certificatului de garantie al produsului trebuie semnalata in maxim 48 ore de la receptia marfii pe adresa unicreativ.shoponline@gmail.com
Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

 

CERTIFICATE DE AUTENTICITATE
Printurile din ediții limitate vor beneficia de certificat de autenticitate numerotat și semnat de autorul lucrării.
Printurile din serii normale vin cu semnătura autorului pe verso.

TRANSFERUL PROPRIETĂȚII

Proprietatea asupra Produselor va fi transferată în momentul efectuării plății de către Cumpărător în locația indicată în Comandă (cu mențiunea că livrare = semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier.  Curierul nu este autorizat de către Vânzător să permita Cumpărătorului deschiderea coletului înainte de a semna pentru livrare, ci doar ulterior semnării  si achitării contravalorii menționate în Comandă.

Vânzătorul nu este răspunzator pentru integritatea mărfurilor pe timpul transportului, aceasta revenind în integralitate firmei de curierat.

RĂSPUNDERE

Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare terță parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către Vânzător a oricarei dintre obligațiile sale conform Comenzii și pentru daune care rezulta din utilizarea Produselor după  livrare sau pentru pierderea produselor.

Vânzătorul va fi răspunzator doar în cazul în care sub-contractantii sau/și partenerii săi de orice fel implicați în executarea Comenzii nu îndeplinesc oricare dintre obligațiile contractuale.
 

FORȚA MAJORĂ

Nici una din parți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare se datorează  unui eveniment de forță majoră. Forța majoră este un eveniment imprevizibil, în afara controlului ambelor părți, eveniment care nu poate fi evitat.
 

LEGEA APLICABILĂ - JURISDICȚIA

Prezentul contract se supune legii române. Eventualele litigii apărute între Vânzător și Cumpărător și/sau Curier se vor rezolva pe cale amiabila sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești competente din România.
 

ALTE PREVEDERI

Toate fotografiile produselor prezentate pe Site au caracter informativ, pot diferi față de produsul vândut și pot arata accesorii care nu sunt incluse în pachetul standard al produsului. Toate fotografiile prezentate pot să nu prezinte exact produsul vândut. Fotografiile ambalajelor pot diferi în realitate față de cele din fotografiile de pe Site. Culorile, formele pot diferi în realitate față de cele din fotografiile  de pe site. Caracteristicile descrise sunt cu titlu informativ, putând fi schimbate fără înștiințare prealabilă și nu constituie obligativitate contractuală.

Părțile implicate în contract vor fi considerate contractanți independenți si nici uneia dintre părți nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligație pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii și condițiile acestui contract înlocuiesc orice alte înțelegeri scrise sau verbale anterioare între Părțile contractante referitoare la subiectul prezentului Contract și nu pot fi modificate sau schimbate decât prin înțelegere scrisă semnată de ambele părți.

Termenii și condițiile de vânzare de pe acest Site sunt în concordanță cu normele din România și nu intră în contradicție cu legile statului.

SC UniCreativ SRL iși rezervă dreptul de a modifica sau completa termenii și condițiile de fiecare dată când consideră necesar.

SC UniCreativ SRL iși rezervă dreptul de a refuza servirea oricărui client pe care-l consideră a nu fi în ordine sau generează suspiciuni.

SC UniCreativ SRL iși rezervă dreptul de a refuza publicarea oricărui text care conține injurii sau ar putea aduce prejudicii directe sau indirecte.

bottom of page